Youssef grijpt groeikansen met beiden handen

De G4S-alarmcentrale is 24/7 alert voor alle mogelijke risico’s waarmee onze klanten worden geconfronteerd. Van hieruit overzien we gebouwen en terreinen, en sturen we onze bewakingsagenten aan.

In april 2020 werd Youssef operator in de alarmcentrale. Een paar maanden geleden nam hij de rol van teamleader op zich. 

“Mijn werkplek is sinds april 2020 de alarmcentrale, waar ik sinds 2016 in dienst ben bij G4S. Ik startte mijn loopbaan hier als statische bewakingsagent bij de Vlaamse overheid. Drie jaar geleden nam ik mijn intrede in de alarmcentrale.”

Bij G4S krijgen medewerkers alle kansen om binnen de organisatie te groeien of een andere functie op te nemen. Zo ook Youssef. Maar vanwaar die switch naar de alarmcentrale?

Ik wou vooral een nieuwe uitdaging aangaan. Als je te lang op dezelfde plek blijft, dreigt routine. Ik vind het fijn dat er bij G4S zoveel verschillende diensten en functies zijn. De alarmcentrale leek mij op het lijf geschreven.

Ook binnen de alarmcentrale heeft Youssef nog niet stilgezeten: hij werkte zich op tot teamleader. 

“Samenwerken met anderen en leidinggeven, dat ligt mij wel. Bovendien zijn geen twee dagen hetzelfde. De sfeer is goed tussen de collega’s, wat ook mooi meegenomen is.” 

Toch zou Youssef zijn job niet aan iedereen aanraden ...

“Je moet goed georganiseerd zijn. Altijd alert en scherp. En ook nog stressbestendig. Tenslotte moeten wij tijdig veiligheidsrisico’s identificeren en snel handelen zodat onze mobiele bewakingsagenten passend kunnen reageren.” 

Youssefs job is even veeleisend als veelzijdig. “Er komt veel kijken bij mijn functie. Naast typische zaken zoals mails en oproepen beantwoorden, sta ik ook in voor de kwaliteitsfollow-up. Alles moet vlotjes verlopen op operationeel vlak. Als er zich toch problemen voordoen, moet ik daar zo snel mogelijk gevolg aan geven. Die afwisseling bevalt mij prima.”

Bij G4S dragen we onze klanten op handen. Hetzelfde geldt voor onze medewerkers. Daarom staken we ons hoofdkantoor en onze alarmcentrale onlangs nog in een nieuw kleedje. Met eersteklastechnologie – dat spreekt voor zich. Maar ook met een aangename inrichting die de sfeer bevordert, de werkplek efficiënter maakt én uitstekende ergonomie garandeert. Daar plukken onze medewerkers en onze klanten uiteindelijk de vruchten van.

Benieuwd hoe onze G4S-alarmcentrale er vandaag uitziet? Ontdek het hier.