Een bezig bij op het werk en ernaast

Geoffrey heeft een boon voor techniek – hij werkt al bijna 25 jaar als technicus. Op de dag dat hij bij zijn vorige werkgever zijn job verloor door herstructureringen, kreeg hij fantastisch nieuws. “Ik werd opgebeld door G4S met de vraag om hier te komen werken. Zo kreeg mijn ontslagverhaal toch nog een positieve wending.”

Dat was in november 2007, ondertussen alweer 16 jaar geleden. Maar Geoffrey doet zijn job nog even graag als op die eerste dag. 

“Vooral het contact met klanten en de verschillende soorten interventies maken mijn werk plezant. Van routine is geen sprake.”

Toch gaat het voor Geoffrey om meer dan techniek. “Onze missie is om mensen en hun bezittingen te beveiligen. Het geeft veel voldoening om daaraan te kunnen bijdragen.”

G4S biedt klanten een brede waaier beveiligingsoplossingen. Van camerabewaking en toegangscontrole, tot inbraakdetectie en branddetectie. “Als technieker aftersales sta ik in voor de herstellingen en het onderhoud van al die oplossingen. Zo kunnen onze klanten op hun twee oren slapen.”

Toen Geoffrey werd aangenomen, werd hij voornamelijk in de bankensector geplaatst. Daarin heeft hij de afgelopen jaren flink wat expertise kunnen opbouwen. 

“Ik werk zelden bij grote firma’s omdat daar andere knowhow voor vereist is. Maar van de beveiliging bij banken ken ik zowat alle kneepjes.”

“Ook fijn: je kunt er rustig werken en ik geniet het vertrouwen van de bankmedewerkers.” 

Doorgaans is Geoffrey in zijn eentje op pad. “Het gebeurt weleens dat ik voor een grote opdracht of een project een extra paar handen nodig heb. Dan gaat er een collega mee. Maar het merendeel van de tijd heb ik weinig contact met collega’s. Al bellen ze mij soms wel op als ze advies nodig hebben over een bepaalde problematiek. Ik heb ook al twee stagiaires opgeleid.” 

Hoe Geoffrey naar de toekomst kijkt? “We zien wel wat die brengt. Als er een kans is om door te groeien, dan grijp ik die met twee handen. Op voorwaarde dat ik kan terugkeren naar mijn huidige job als de nieuwe mij niet ligt. Ik doe mijn werk te graag om het te verspelen.”

Naast zijn job bij G4S heeft Geoffrey zijn handen vol met bijen – een bijzondere hobby. “Tijdens de coronacrisis ben ik me daarin gaan verdiepen, zowel via YouTube-video’s als online boeken. De bijenkast staat bij mijn ouders. Die waren in het begin niet zo enthousiast, maar ze zijn ondertussen helemaal bijgedraaid. In onze regio ben ik trouwens ook de contactpersoon van Vespawatch, het meldpunt voor nesten van de Aziatische hoornaar. In feite is dat ook een vorm van beveiliging (lacht).”