"Het werk is zo afwisselend in deze job, dat ik de jaren niet voorbij heb zien gaan!"

Na zijn basisopleiding tot bewakingsagent, is Nicolas op 1 oktober 2010 bij G4S begonnen. Op 22-jarige leeftijd ontdekte hij de werkwereld, en meer bepaald die van de Caterpillar site. Met al die arbeiders en procedures, dacht Nicolas niet dat hij het langer dan 5 dagen zou uithouden. Maar tien jaar later is hij nog altijd trouw op post en meer voldaan dan ooit. Ontmoet deze gemotiveerde bewakingsagent en winnaar van de G4S Offroad Triathlon.

Afgezien van enkele korte opdrachten bij de ene of de andere klant, heeft Nicolas de Caterpillar site in Gosselies, die onlangs SORESIC is geworden, nooit verlaten en werkt hij er al meer dan tien jaar. Een gediversifieerde functie, door de grootte van de site en de 5.000 werknemers: "Het werk is zo gevarieerd dat ik de jaren niet voorbij heb zien gaan! We bieden 24/7 klantenservice, wat betekent dat mijn schema van week tot week verschilt. We zijn met 2 à 3 personen per shift, afhankelijk van het uurrooster, met zeer verschillende taken: inspecties van de brandinstallatie, brandblussers, brandslangen of sprinklers, beheer van de dispatching (alarmen, camera's, oproepen), vestiaires, intercom, maar ook fysieke bewaking van het terrein door middel van patrouilles te voet en met de wagen. Door deze cocktail van taken heb ik veel geleerd. En dat is nog steeds het geval, ook met de overname van SORESIC!"

Wat ik het leukste vind? De verscheidenheid aan taken, uurroosters en locatie. De ene dag is de andere niet, geen routine. Ik vind het geweldig!

Nicolas, bewakingsagent bij SORESIC

Winnaar van de G4S Offroad triathlon V4You in Averbode

"Als levenslange sporter die een paar jaar geleden met hardlopen is begonnen, motiveerde deze uitdaging mij onmiddellijk omdat ik uit mijn comfortzone wilde stappen en zwemmen een nieuwe uitdaging was.

Ik hou van competities, maar dit was mijn eerste triatlon, dus ik deed het gewoon om plezier te hebben en nieuwe sensaties te ontdekken. Toen ik als eerste over de finish kwam, voelde ik me trots, het is een hele eer om te winnen. Maar de rangorde doet er niet toe, deze uitdaging is vooral een gevecht tegen zichzelf. Trouwens, als er me één ding bijblijft, is het de aankomst van de laatste deelnemer: we stonden allemaal in de rij om voor hem te applaudisseren, een ontroerend moment!”