IT Business Partner

 • Management en ondersteunende diensten
Ben jij oplossingsgericht en de spil tussen de business en IT? Werk jij graag op projectbasis binnen een inspirerende Business en IT omgeving? Dan ben jij de IT Business Partner die wij zoeken. 

Als IT Business Partner bij G4S ben jij de spil tussen business en IT en vertaal je business vraagstukken in optimale business oplossingen met de juiste IT ondersteuning. Hierbij overleg je met business owners, gebruikers, senior management en IT medewerker en organiseer en beheer je één of meerdere projecten. Je organiseert projecten die een strategische bijdrage leveren aan G4S ter ondersteuning van de primaire en secundaire bedrijfsprocessen.

Naast projecten ben je ook de spil tussen de business en de IT functie en coördineer je waar nodig om een optimale IT service delivery te waarborgen. Daarbij ligt de dagelijkse uitvoering van de IT Delivery bij de Service Delivery Manager waar je mee samenwerkt.

In deze veelzijdige functie ben je de schakel tussen business en IT. Daarbij stem je met de betrokken stakeholders op een adequate wijze de business- en IT strategie af. Je komt tot oplossingen die een optimale balans zijn tussen business behoeften en de (global) IT strategie. Je werkt in een internationale IT organisatie met collega’s in binnen en buitenland. Hierbij is jouw gevoel voor de organisatie en de verschillende culturen van groot belang.

Je stemt met de opdrachtgever en met stuurgroepleden af wat de kaders zijn van het project. In deze rol leid, coördineer en integreer je diverse complexe, integrale projecten op het gebied van bedrijfsprocessen, techniek en/of productontwikkeling. Daarnaast bewaak je de doorlooptijd, budgettering, kwaliteit, projectorganisatie, communicatie en eventuele juridische aspecten van het project. Ook het aanbrengen van de fasering in verband met de beheersbaarheid van het project is een belangrijk onderdeel van je takenpakket.

In deze functie ben je inhoudelijk betrokken bij het uitvoeren van business analyses. Je kunt je goed en snel verdiepen in processen en op basis van gesprekken met gebruikers, managers en beheerder kom je snel tot een goede analyse. Verder bepaal je de resourcebehoefte en draag jij als IT Business Partner de zorg voor het gehele projectplan en planning en blijf je de implementatie aansturen tot aan het einde van het project. In deze functie ben je ook betrokken bij het inhoudelijk aansturen van het IT team voor de uitvoering van projecten.

In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de IT Director Northern Europe. Vanuit deze rapportagelijn ben je als IT Business Partner betrokken bij het cluster België, Luxemburg en Frankrijk. Daarbij heb je ook contact met collega IT Business Partners in andere landen binnen Europa.


Wat we zoeken

De ideale kandidaat voor deze functie komt in aanmerking indien je:
 • Een Bachelor of Master diploma hebt richting bedrijfskunde of bedrijfsinformatica
 • Minimaal 7 - 10 jaar werkervaring hebt als projectmanager en/of consultant
 • In staat bent om te gaan met complexe ICT-gerelateerde projecten en het aansturen van (internationale) teams
 • Je veel ervaring hebt met analyse van bedrijfsprocessen en systemen
 • Je goed kunt schakelen tussen verschillende teams binnen diverse organisatieonderdelen, nationaal en internationaal.
 • Je communicatief zeer sterk bent
Daarnaast ben je:
 • Analytisch- en probleemoplossend
 • Resultaatgericht en besluitvaardig
 • Communicatief sterk en overtuigend en beschikt over een goede dosis organisatiesensitiviteit
 • Je werkt gemakkelijk in een internationale teamsamenstelling
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal


Wat we bieden

Een leuke, afwisselende functie bij één van de grootste werkgevers ter wereld. Bij G4S waarderen wij jouw prestaties en bieden we je kansen. Daarnaast kun je bij ons rekenen op:
 • Een marktconform jaarsalaris, met aantrekkelijke extra-legale voordelen (nettovergoeding, bedrijfswagen, maaltijdcheques, chromebook, verzekeringen)
 • Mogelijkheid om enkele dagen per week aan telewerk te doen
 • Mogelijkheid tot volgen van opleidingen en trainingen

Grijp je kans

Solliciteer nu